דיני משפחה
משרדנו, מתמחה בתחום דיני משפחה, על כל רבדיו ולרבות, תביעות מזונות וקביעת משמורת קטינים, חלוקת רכוש וכל הכרוך בהליכי הגירושין. כמו כן, עריכת הסכמי גירושין וממון, הסכמי שלום בית, עריכת צוואות וירושות, גישור וכיוב'. במשרדנו פועל צוות משפטי המטפל בתחום באופן בלעדי, המעניק לקהל לקוחותיו שירות דיסקרטי, אמין ומקצועי, המותאם לצרכיו האישיים של כל לקוח. הצוות המשפטי ניחן בידע וניסיון מקצועי רחב, בניהול תיקים רגישים ומורכבים, לרבות תיקים בעלי היבטים פיננסיים.
- מתי כדאי לפנות לבית הדין הרבני ומתי לבית המשפט?
כאשר עסקינן בסוגיית מזונות לא מתנהל מרוץ הסמכויות בין בית הדין הרבני לבין בית המשפט לענייני משפחה: המחוקק קבע כי הסמכות לדון בסוגיית מזונות ניתנת לבית המשפט לענייני משפחה באופן בלעדי, להוציא מקרים בהם הסכימו מרצון שני בני הזוג לדון בסוגיה זו בבית הדין הרבני. חשוב להבין כי לכל אחת מהערכאות הנ”ל השקפת עולם שונה, על פיה יש להתנהל ולהתאים את התביעה ולמרות הדעה הרווחת כי מרבית הנשים תעדפנה לתבוע מזונות בבית המשפט לענייני משפחה הפוסק ע”פ דין אזרחי ונוטה לפסוק מזונות גבוהים יותר, לעומת בית הדין הרבני הפוסק ע”פ דין הלכתי-דתי ונוטה לפסוק מזונות נמוכים יותר – אין להתייחס לנורמה התנהלות זו ככלל אצבע שכן, ישנם לא מעט תיקי גירושין שהתנהלו בבית הדין הרבני בהם נפסקו החלטות דווקא לטובת האישה וההיפך.
2. מה אם בני הזוג לא הגיעו להסכם מזונות?
היה ולא יצליחו בני הזוג להגיע להסכם מזונות– יובא המקרה בפני שופט בית המשפט להחלטתו. יש לציין כי גם במקרה ובני הזוג מצליחים להגיע להסכם מרצון – יש להביאו לאישור בית המשפט אשר יבחן אותו לעומקו ויוודא את טובת הילדים מעל לכל.
3. האם ניתן לשנות דמי מזונות?
ניתן לבקש שינוי בפס”ד מזונות גם בחלוף שנים במקרים בהם חלים שינויים מהותיים בחיי ההורים כמו משבר כלכלי קשה, צרכים מיוחדים של הילדים ועוד… בית המשפט יבחן את הבקשה ויחליט אם לקבלה או לא.